Çare Derneği ümmetin kanayan yarası Gazze’de 

Çare Derneği ümmetin kanayan yarası Gazze’de 
Haber Tarihi : 16 May 2020 16:33:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Çare Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği her sene olduğu gibi bu sene de mazlum ümmet coğrafyasının bir çok bölgesinde müslümanlara çare olmaya devam ediyor.

Bu sene de Çare Derneği korona'dan dolayı zor şartlar altında da olsa bu coğrafyaları unutmayarak yardıma muhtaç, mazlum, kimsesiz ve mülteci müslüman toplulukları unutmadı. Afrika, Asya ve Uzakdoğu ile beraber Filistin'de de yardım faaliyetlerini sürdüren Çare Derneği ortak kuruluşlarıyla Gazze'de ki müslümanlara çare oldu. Kumanyalar gönderildi. İftar sofraları açtırdı.

Çare Derneği Genel Müdürü Tahir Mutlu Filistin yardımlarıyla alakalı şu bilgileri verdi; “Senelerden beri açık hava hapishanesine dönüşen ve siyasi, sosyal, ekonomik ablukalar altında bulunan Gazze Filistin mücadelesinin ve Kudüs davasının en önemli stratejik bölgesi. Gazze düşerse Kudüs düşer... Müminlerin ilk kıblesi Aksa Mescidi tarumar olur. Çare bunun bilinciyle Gazze ile el ele olmaya, haklı davasına omuz vermeye devam edecek. Kudüs davası islamın şuur kavgasıdır. Bu kavga Çare Derneği gönüllülerinin sevdasıdır. Biz Gazze'yi Diyarbakır'dan, Kudüs'ü Konya'dan ayırmıyoruz, coğrafyamızın bir parçası biliyoruz. Yetkili partner kuruluşumuzla yardımlarımıza devam edeceğiz.”